Od A do Ž


ABECEDA KOT JO VIDI MOJA MALENKOST :D






A – Absolutizem, nova oblika vladanja. Menim, da ni dovolj samo kruha in iger, treba bi bilo upoštevati tudi intelektualno sfero. 
B – Bodočnost. Verjamem, da je lahko svetla, skrivnost pa se skriva v nas samih. 
C – Cankarjanska mati: simbol slovenskega trpljenja in samoponiževanja. Čas je, da to končamo. 
Č – Čas. Preveč se ukvarjamo s tem, kar je bilo in kar bo, ne osredotočamo se na sedanjost, prav zato v zraku vlada depresija. 
D – Dialog. Z njim lahko rešimo prav vsak problem, naj je zaseben, družben, političen, gospodarski ... S pravim dialogom bi se lahko ubranili zategovanja pasov in še vedno živeli v ekspanziji. 
E – Ekskluzivnost. Preveč se osredotočamo nanjo, čas je, da se vrnemo h koreninam in bistvu vsega. 
F – Feminizem. Ženske pravijo, da ni več pravih moških, sam pa pravim, da ni več pravih žensk. 
G – Golota. V abstraktni različici je erotična, na prvo žogo povsem nezanimiva. Dobro bi bilo, da se vsi zavemo, da je golota še vedno sveta. 
H – Harmonija. Ne bi rad zvenel patetično, verjamem, da lahko s harmoničnim odnosom ublažimo naš vsakdan in najdemo svetlo pot. Tako v partnerskem odnosu kot na ravni naroda. 
I – Imidž. Prav imidž je tisti, ki govori o nas, kdo smo in kaj smo, koliko si sploh upamo. Ljudje brez imidža so kot ljudje brez značaja. 
J – Jagoda. Simbol sladkosti in pregrehe. Naj jih bo v življenju čim več, da bomo rekli, da smo lahko res živeli. 
K – Križ. Simbol trpljenja in posledično simbol Slovenca. Vsak nosi svojega in prav je tako, le s križevim potom pridemo v nebesa. 
L – Ljubezen. Lahko zveni še tako patetično, ampak ob koncu dneva je ona tista, ki nas zadovolji. Če je prava, je večna. 
M – Moda. Povsem sem ji predan. 
N – Nezaupanje. Grozna reč. Privede nas do laži, prevare, prekinitve odnosov. Čas je, da ponovno začnemo zaupati. 
O – Opravilnost. Pravijo, da državni uslužbenci še vedno niso produktivni, jaz pa pravim: "Le čevlje sodi naj kopitar."
P – Preteklost. Brez nje ni sedanjosti in ni prihodnosti. Lahko je peterokraka, štiri- ali trikraka, potrebno jo je spoštovati. 
R – Racionalnost kot zmernost. Prav je, da smo racionalni v odločitvah, a kljub temu racionalnost ni ne pozitivna ne negativna. Verjamem, da so ji šteti dnevi. Tudi v obdobju recesije je potrebno živeti, kot da je današnji dan zadnji dan. 
S – Slovenija. Jezen sem na našo mater in ji blazno zamerim, da je dovolila, da smo, kjer smo, a kljub temu – kdor ne odpušča, ne more naprej. Odpuščam ji. 
Š – Šalabajzer. Dandanes ni več cenjeno, da si dober ali izobražen, pomembno je, da se šalabajzersko lotevaš stvari – samo, da se nekaj gremo –, ampak to ne zdrži vode, vsaj na dolgi rok ne. 
T – Turbulenca. Zdi se, da je današnja mlada generacija sredi turbulentnega obdobja, ko so ideali izgubili smisel in se ne vidi svetle bodočnosti. Trenutek, da se voda skristalizira, je na mestu. 
U – Utopija. Utopično je govoriti o idealih. Ideala ni in ga nikoli ne bo, nihče ni idealen. Priznajmo to sami sebi, da bomo mirno živeli dalje. 
V – Vozel. Vse preveč se vozljamo in težko nas bo odvozljati, a kljub temu ne izgubimo upanja. Vsak vozel se da razvozljati, pa če je še tako težko. 
Z – Zoki. Trenerka gor ali dol, Ljubljana je najlepše mesto v Evropi. 
Ž – Žeja. Zaradi "žeje" naše predhodnikov se je slovensko gospodarstvo znašlo v popolnem razpadu. Vsi smo "žejni", ampak bi morali ločiti, ali je to res potreba ali gre le za stvar v naših glavah. Prav hitro se nam lahko zgodi, da postanemo od te žeje odvisni in na koncu pijanci. Spoznajmo spet svoje meje!

Komentarji