A LAHKO LASTOVKA SPLOH ŠE POLETI?


Država v petek ni odobrila državne pomoči v višini 1.000.000 evrov za reševanje vsem dobro poznane tovarne nogavic Polzela. Zakaj se je odločila za veliki NE, nikomur izmed nas še ni znano, lahko pa sklepamo, da so pri odločitvi botrovali takšni in drugačni interesi. 

NAKUPI PO DOMAČE

Res je, da je podjetje prezadolženo (med kikse brez repa in glave iz leta 2008 lahko npr. uvrstimo nakup delnic Banke Celje v višini 500.000 evrov, za katere je Polzela najela kredit pri NLB-ju in Banki Celje), a neglede na to, je podjetju po postopku prisilne poravnave, ki ga je uspešno izpeljala sedanja predsednica uprave Karmen Dvorjak z ekipo, iz tekočega poslovanja uspelo ustvariti celo dobiček, prodaja narašča, prav tako naročila.

VRHUNSKI PROIZVAJALEC Z DODANO VREDNOSTJO

Podjetje se v krogu evropskih tekstilnih proizvajalcev uvršča med tehnološko najnaprednejše. Med drugim prav oni proizvajajo za luksuzne znamke nogavic kot je npr. Falke itd..,kar zgolj potrjuje dejstvo, da z osnovnim produktom ni prav nič narobe.
Njihova največja dodana vrednost je prav kakovost in raznolikost, rak rana pa neracionalne odločitve preteklih uprav.

BANKAM MILIJARDE, PODJETJEM PA PRAZNO KOŠARICO

Ob pogledu na žalostno zgodbo podjetja, ki kruh daje 300 družinam, se torej vsak izmed nas vpraša ZAKAJ? Zakaj je država slovenskim bankam odobrila pomoč v višini več milijard evrov, medtem, ko srednje velikemu podjetju, ki ga je s svojimi lovkami pokopala, ne?!


PRIHODKI NARAŠČAJO

V Financah so objavili pregled poslovanja od leta 2008, pa vse do danes. Res je, da so številke še zmeraj rdeče obarvane (gre za neracionalne zgodbe iz leta 2008), a kljub vsemu se krivulja iz poslovanja počasi pomika navzgor, kar posledično pomeni, da bi podjetje s pravo finančno inekcijo, jasno strategijo, predvsem pa umikom vseh stricev iz ozadja, ki se že predolgo časa pasejo na račun uboge lastovke, lahko postopoma ponovno oživelo in se tako rešilo žalostnega konca.


Vir fotografij: Finance





Komentarji